Acciza la carburanți va fi redusă cu 50% pe o perioadă de 3 luni. Anunțul oficial a fost făcut de către ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, după ședința Coaliției în care s-au discutat măsurile ce ar urma a fi aplicate pentru a tempera scumpirea energiei și a carburanților.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii,” a scris Adrian Câciu pe Facebook.
Ministrul Finanțelor a mai afirmat că reducerea accizei este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist.
O altă decizie care ar fi fost agreată în ședința de marți a Coaliției este cea a prelungirii schemei de sprijin prin compensare și plafonare, în perioada 1-30 aprilie, urmată de o perioadă de 6 luni în care prețurile energiei vor fi reglementate, potrivit Realitatea Plus.
Liderii Coaliției n-au reușit să se pună de acord, la discuțiile de marți, în legătură cu acordarea de vouchere și alte forme de compensare pentru facturile la energie, au adăugat sursele citate.

 

 

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Cum au ajuns milioane de doze de vaccin la gunoi
Articolul următorCresc TAXELE și IMPOZITELE în București. Reacția oamenilor la anunțul Primăriei Generale