Preţurile petrolului au scăzut joi cu aproape 4%, la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni, din cauza declinului sub aşteptări al stocurilor de ţiţei din Statele Unite şi a temerilor legate de o încetinire a creşterii economiei globalr din cauza războiului comercial dintre SUA şi China, transmite News.ro 

Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei (EIA) a anunţat că stocurile de ţiţei ale Statelor Unite au scăzut săptămâna trecută cu aproape 300.000 de barili, sub declinul de 900.000 de barili anticipat de analişti.

Declinul de săptămâna trecută a redus stocurile de petrol de la cel mai ridicat nivel de după iulie 2017 atins în săptămâna precedentă. Aflate la un nivel de 476,5 milioane de barili, stocurile sunt încă cu circa 5% peste media ultimilor cinci ani, pentru prima oară în acest an.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,58 dolari, respectiv cu 3,7%, şi au închis la 66,87 de dolari oe baril, în timp ce petrolul WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 2,22 dolari, respectiv cu 3,8%, la 56,59 dolari pe baril.

În urma scăderilor, petrolul Brent a închis la cel mai redus nivel de după 12 martie, iar petrolul WTI la cel mai scăzut nivel de după 8 martie.

Pe parcursul lunii mai, preţul petrolului Brent a scăzut cu circa 8%, iar petrolul WTI cu aproximativ 11%, care ar fi primul declin lunar din ultimele cinci luni, pentru ambele contracte.

Articolul precedentTeodorovici îl contrazice pe Tăriceanu cu privire la OUG 114. „S-a închis discuția”
Articolul următorPreședintele Renault dă asigurări că alianța cu Fiat-Chrysler nu înseamnă concedieri