Guvernul a corectat joi una dintre „erorile” din așa-numita Ordonanță „a lăcomiei” din decembrie 2018, anunțată la acel moment ca un mare succes al guvernării PSD de tandemul Darius Vâlcov – Eugen Teodorovici.

 

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici consideră că nu prea mai sunt subiecte de clarificat în privința OUG 114, contrar opiniei șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a spus miercuri că actul normativ trebuie rediscutat în coaliție.

Tăriceanu a spus miercuri că ALDE dorește „rediscutarea OUG 114 în coaliție”, pentru a abandona toate măsurile „percepute negativ”.

Teodorovici, în schimb, spune că OUG 114 are multe prevederi care „nu numai că nu sunt contestate, dar chiar sunt foarte bine primite de populaţie, mediul economic”.

Ministrul Finanţelor a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, că nu vede niciun risc ca administratorii de pensii private din Pilonul II să iasă din piaţă.

Teodorovici este de părere că ”s-a închis discuţia” după ce Guvernul a renunţat la solicitarea ca administratorii fondurilor de pensii să crească capitalul de 11 ori, fiind modificată OUG 114 cu noi măsuri agreate împreună cu administratorii şi cu ASF.

Noua cerinţă din partea statului, privind creşterea de capital, este de 8% din contribuţiile virate în anul precedent, ceea ce înseamnă doar o dublare a cerinţelor actuale de capital.

Articolul precedentMetrorex: Prelungirea Magistralei 2 de metrou dincolo de Pipera, o prioritate
Articolul următorCotațiile la petrol, la cele mai mici niveluri din ultimele două luni