Conform unui raport al Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, în ceea ce priveşte magistrala M4: Bucureşti- Secţiunea 1: Gara de Nord- Filaret, inclusă pentru finanţare în PNRR, va fi practic imposibil ca METROREX SA să respecte calendarul pentru atingerea jaloanelor prevăzute de programul de finanţare.

Conform unui raport al Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, în ceea ce priveşte magistrala M4: Bucureşti- Secţiunea 1: Gara de Nord- Filaret, inclusă pentru finanţare în PNRR, va fi practic imposibil ca METROREX SA să respecte calendarul pentru atingerea jaloanelor prevăzute de programul de finanţare, scrie News.ro.

Potrivit echipei de control, nu va fi posibil ca în trimestrul lV din 2022 să aibă loc semnarea contractelor pentru 50% din lucrări, prin derularea unor licitaţii şi prin obţinerea autorizaţiilor necesare.

Totodată, echipa de control a constatat că, deşi METROREX SA a beneficiat de finanţarea necesară pentru a avea un proiect ”matur” ce poate fi finanţat pentru implementare, în prezent, e necesară actualizarea Studiului de Fezabilitate în vederea punerii în aplicare a finanţării din PNRR pentru construcţia Magistralei M4: Bucureşti- Secţiunea 1: Gara de Nord- Filaret, cu alocarea de fonduri suplimentare din bugetul Metrorex SA.viewscnt

Articolul precedentExplodează CAȘCAVALUL. Prețurile produselor lactate vor crește spectaculos până la finele anului
Articolul următorNebunie pe bursa europeană a gazelor. Prețul a crescut cu 30% într-o singură zi, de teamă că Rusia nu mai deschide Nord Stream 1