Consiliul pentru IMM și ADRN-NE implementează proiectul „Startup Activator”

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și Consiliul Județean Neamț implementează proiectul „Startup Activator”, proiect finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, care își propune încurajarea antreprenorialului prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non agricol în zona urbană din Regiunea Nord-Est, informează un comunicat remis Realitatea Financiară.

”Primul pas în atingerea obiectivelor proiectului constă în organizarea unor cursuri gratuite ce vizează dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru cel puțin 500 de persoane din regiunea Nord-Est. Aceste cursuri aduc un plus de cunoaștere pentru participanți, fiind derulate transferuri de informații cu privire la cele mai relevante aspecte ale antreprenoriatului, oferind un fundament metodologico-teoretic corespunzător pentru persoanele care doresc să inițieze o afacere”, arată comunicatul.

Persoanele care au participat la cursuri vor putea derula o activitate economică sustenabilă, profitabilă, fiind astfel stabilite premisele pentru o calitate mai bună a vieții (din multiple perspective – financiare, sociale, psihologice).

Ulterior absolvirii cursurilor, persoanele interesate vor putea participa la concursul de planuri de afaceri, concurs în urma căruia 75 de idei de afaceri vor primi o finanțare 100% nerambursabilă în valoare totală de 160.000 de lei.

Suplimentar seed-capitalului primit, câștigătorii vor beneficia de stagii de practică de specialitate, de consiliere și mentorat în vederea definitivării modelului de business și de asistență în implementarea planurilor de afaceri.

www.startup-activator.ro

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Articolul precedentAlka investește 11,5 milioane euro într-o nouă fabrică la Ploiești
Articolul următorErdogan, apel disperat către turci: nu mai cumpărați iPhone!

Comments are closed.