Alka investește 11,5 milioane euro într-o nouă fabrică la Ploiești

Producătorul de dulciuri Alka, companie fondată de omul de afaceri israelian Amir Krenzia, care deține întregul pachet de acțiuni al companiei, a început lucrările pentru noua fabrică de biscuiți și snacks-uri sărate, în Ploiești, investiție de 11,5 milioane euro, din care 2,4 milioane euro, ajutor public nerambursabil.

În prezent, grupul are o fabrică în București. Finalizarea proiectului este programată pentru primul trimestru al anului viitor, potrivit Profit.ro.

Ajutorul public nerambursabil este acordat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Investiția va fi una de tip lanț integrat, respectiv de la preluarea materiei prime principale până  la desfacerea directă către consumatori, urmând a crea în primă fază aproximativ 80 de locuri de muncă.

Noua unitate de producție va fi amplasată în incinta Parcului Industrial Ploiești și se va desfășura pe o suprafața totală de peste 10.000 metri pătrați.

Ansamblul fabricii va cuprinde o hală de producție, depozit de materii prime, corp administrativ, local tehnic, dar și un magazin de desfacere cu terasă.

„Cercetările noastre ne-au arătat că produsele Alka de tip snacks-uri sărate și biscuiți sunt cele mai îndrăgite. Astfel, am decis deschiderea unei noi capacitați de producție, adițională celei pe care o deținem deja în București. Un proiect ambițios pentru care am primit deja votul de încredere prin obținerea unui grant nerambusabil în valoare de 2,4 milioane euro. Fabrica de la Ploiești este modul prin care le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în cei peste 20 de ani de prezență pe piața locală și o promisiune pentru următorii 20 de ani”, spunea anul trecut Ady Hirsch, CEO Alka Group, potrivit Profit.ro.

Articolul precedentRomgaz resimte creșterea fiscalității. Profitul net a scăzut cu 10%, sub 800 milioane lei
Articolul următorConsiliul pentru IMM și ADRN-NE implementează proiectul „Startup Activator”

Comments are closed.