Consiliul Concurenței aprobă preluarea Frigotehnica SRL şi Eco Clima Industrial SRL, de Platforma ROCA S.A.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Platforma ROCA SA preia companiile
Frigotehnica SRL şi Eco Clima Industrial SRL.

Platforma ROCA SA, înfiinţată în anul 2017, este o platformă de investiţii şi management
dedicată finanţării companiilor româneşti aflate în dificultate (financiară, de creştere sau de
succesiune). Portofoliul companiei include societatea S-Karp INC SRL, ce are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Frigotehnica SRL a fost înfiinţată în anul 1991 şi are ca domeniu principal de activitate lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat. Frigotehnica SRL este un furnizor integrat din punct de vedere tehnologic pentru proiecte la cheie în domeniul soluţiilor de răcire, realizând inginerie de proiect, managementul proiectelor, logistica proiectului, instalarea şi punerea în funcţiune, monitorizarea, întreţinerea şi service-ul. Frigotehnica SRL deţine controlul unic asupra companiei Eco Clima Industrial SRL.

Eco Clima Industrial SRL are ca obiect principal de activitate lucrări de instalaţii sanitare, de
încălzire şi de aer condiţionat. Eco Clima Industrial SRL este profilată în proiectarea, execuţia şi montajul echipamentelor şi instalaţiilor frigorifice, oferind soluţii complexe şi complete de refrigerare (comerciale şi industriale).

Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Frigotehnica S.A. are o cifră de afaceri anuală de 20 de milioane de euro, generată de instalarea și mentenanța sistemelor de frig.
Potrivit analiștilor, intrarea ROCA în companie consolidează aceste rezultate și susține managementul companiei să iasă pe piețele externe.
Analizele specialiștilor ROCA au identificat o resursă neexploată în zona investițiilor cu potențial real de creștere. Romania are 11.000 de companii cu active de peste un milion de euro care au nevoie de investitori. Din totalul acestor companii de impact, 1.000 acoperă 50% din producția autohtonă, iar 1.500 de societăți acoperă 40%.
Articolul precedentROBOR bate în retragere, românii cu credite se bucura și speră în rate mai mici
Articolul următorOmer Tetik: Dorim să replicăm proiectul integrării Volksbank și în cazul Bancpost

Comments are closed.