Compatibilitatea sistemelor de operare și pregătirea personalului din Bancpost facilitează integrarea instituției achiziționată recent de Banca Transilvania, afirmă CEO-ul entității care a realizat achiziția, Omer Tetik. „Dorim să replicăm proiectul integrării Volksbank.” Cum trebuie să-și dimensioneze acționarii Băncii Transilvania (TLV) așteptările legate de integrarea Bancpost? CEO-ul instituției de credit care a realizat achiziția, Omer Tetik, afirmă că în perioada următoare conducerea încearcă să păstreze un calendar similar cu cel al înglobării operațiunilor Volksbank acum 2 ani, avertizând, însă, în același timp, că de data aceasta este vorba despre un proces mai complex. „Integrarea merge destul de bine”, a declarat Tetik răspunzând unei întrebări a Profit.ro pe această temă. Un avantaj îl reprezintă faptul că cele două entități bancare au sisteme de operare similare. Și factorul uman joacă în favoarea unei fuziuni rapide. „Au o echipă foarte bună, de tehhnologie, risc, dezvoltare. Au trecut prin multe…”, spune, despre cei de la Bancpost, CEO-ul de la Banca Transilvania.

În urma achiziției, cea mai vizibilă instituție de credit listată la Bursa de Valori București obține jumătate de milion de clienți noi. Sub acest aspect, operațiunea de integrare a Bancpost este mai complexă decât cea a Volksbank, ce avea doar 2-3 produse, puțini clienți și portofoliu mare. Dacă acel caz a arătat mai degrabă ca o preluare de active, noua bancă, are mai multe produse și de cinci ori mai mulți clienți. „Bancpost este o instituție istorică, având portofoliu destul de mare și produse multiple”, spune Tetik. Operațiunea de integrare vizează nu numai fuziunea propriu-zisă cu Bancpost, dar parctic pregătește Banca Transilvania pentru noile etape în ciclul de creditare, când vor fi cu 5 clienți mai mulți la coadă la ghișeu și cu 1.000 de accesări ale aplicațiilor mobile mai multe decât acum. Miza este pentru un proces derulat rapid. „Vrem să dovedim că într-o perioadă scurtă putem să integrăm 2 bănci, ca să putem să continuăm creșterea organică”, spune Tetik. Este, de asemenea, o operațiune care nu ar trebui să se simtă la nivelul consumatorilor de servicii bancare. „Clientul trebuie să nu simtă nimic spre rău; trebuie să fie totul doar spre binele lui”, a conchis CEO-ul de la Banca Transilvania.

Articolul precedentConsiliul Concurenței aprobă preluarea Frigotehnica SRL şi Eco Clima Industrial SRL, de Platforma ROCA S.A.
Articolul următorUnul din șase români activi este acționar sau asociat la o firmă

Comments are closed.