Compania americana Tesla a anuntat ca va concedia sute de angajati cu contracte temporare ai fabricilor de automobile si baterii din Statele Unite. Furnizorii Tesla vor fi de asemenea grav afectati de pandemia de coronavirus.

Potrivit CNBC masura va afecta sute de persoane iar Tesla va reduce numarul de contractori din forta sa de munca, atat de la fabrica de vehicule din Fremont, California, cat si de la gigafabrica de baterii de langa Reno, Nevada.

Acesti angajati temporari, dintre care unii au lucrat ani de zile la Tesla, unii sperand ca vor obtine posturi full-time, au fost informati de aceasta decizie la sfarsitul acestei saptamani. „Trebuie sa va informez cu profund regret ca masura de inchidere a fabricii Tesla a fost prelungita din cauza pandemiei de COVID-19 si, drept rezultat, Tesla a solicitat incetarea imediata a tuturor contractelor temporare”, arata un memo al companiei de resurse umane Balance Staffing. Compania de recrutare a spus lucratorilor ca ei vor ramane angajati ai Balance Staffing si ca vor putea obtine alte locuri de munca prin intermediul acesteia. Balance Staffing s-a mai angajat sa faca eforturi pentru a readuce contractorii la Tesla, in viitor, daca va fi posibil, si i-a reasigurat ca aceste concedieri nu reflecta calitatea muncii lor, ci conditiile economice dificile. Contractorii angajati temporar prin intermediul altor agentii de recrutare au primit joi si vineri informari similare, potrivit angajatilor care au vorbit cu CNBC.

Articolul precedentAdevarata dimensiune a somajului in Romania: 180.000 de contracte de munca incetate!
Articolul următorCum se ia spaga in vreme de Coronavirus? Cu masca si manusi!