Îmbuteliatorul Coca-Cola vrea să extindă gama de soft drink din portofoliul său cu o băutură care să conțină cannabidiol, componenta non-psihoactivă a cannabisului (CBD), scrie Bloomberg.

Managementul companiei a precizat că nu a fost luată o decizie definitivă pentru lansarea investiției în noua linie de producție.

“Alături de mulți alții din industria băuturilor răcoritoare, monitorizăm îndeaproape creșterea utilizării CBD-ului non-psihoactiv ca ingredient în băuturile de wellness din întreaga lume, un sector care evoluează rapid”, arată un comunicat al companiei.

Anunțul Coca-Cola vine pe fondul informațiilor din presă privind o potențială extindere a activităților companiei pe piața băuturilor cu conținut de CBD, ingredient considerat benefic în tratarea inflamațiilor și a anumitor tipuri de dureri.

Potrivit Bloomberg, care citează mai multe surse la curent cu situația, gigantul american poartă discuții cu compania canadiană Aurora Cannabis, printre cei mai mari cultivatori și procesatori de cannabis, în vederea lansării unei game de băuturi răcoritoare pe bază de CBD.

Una dintre sursele menționate a declarat că discuțiile dintre cele două părți sunt “foarte avansate”.

Săptămâna trecută, Aurora Cannabis a anunțat că s-a extins în Europa, prin achiziția companiei lituaniene Agropro UAB, cel mai mare producător și procesator de cânepă industrială organică de pe continent, și a distribuitorului Borela, parte a aceluiași grup, în schimbul cărora a plătit 5,36 milioane de euro.

Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare la nivel global, a intrat recent pe piața băuturilor alcoolice în Japonia.

Articolul precedentEnergia electrică va deveni un lux pentru români
Articolul următorAutostrada A2 va fi închisă două săptămâni

Comments are closed.