Premierul Florin Cîțu continuă să minimizeze situația tot mai grea a românilor în fața valului de scumpiri. În ziua în care Institutul Național de Statistică a publicat cifrele care indică SCĂDEREA PUTERII DE CUMPĂRARE a salariului și creșterea inflației, șeful Guvernului s-a lăudat din nou cu o creștere a investițiilor.

„Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare. M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3%. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei,” a afirmat Florin Cîțu.

Datele publicate vineri de către INS indică faptul că, pe ansamblu, mărfurile alimentare S-AU IEFTINIT în luna august față de iulie. Este adevărat că uleiul a avut cea mai mare scumpire de la o lună la alta, iar alte produse alimentare de bază, precum pâinea, au avut majorări de preț de sub un punct procentual, de la o lună la alta.Imagine

Imagine

„Au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei va da rezultate bune în perioada imediat următoare„, a afirmat Cîţu.

Articolul precedentÎn fața exploziei prețurilor, salariile românilor au scăzut ca putere de cumpărare
Articolul următorIlie Șerbănescu, scenariu sumbu: Zeci de mii de români vor rămâne fără locuințe, micile afaceri vor falimenta