Cîțu: Guvernul nu poate majora salariul minim fără discuții cu patronatele și sindicatele

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că o decizie privind o eventuală creştere a salariului minim poate fi luată doar după discuții și analize cu părțile implicate, antreprenorii şi sindicatele. Șeful guvernului a remarcat faptul că în România a existat, în ultimii ani, o dinamică mai mare a creşterii.

„În ceea ce priveşte salariul minim, aici trebuie să avem discuţii, atât cu cei care plătesc salariul minim, cu antreprenorii, deci, cu patronatele, dar şi, bineînţeles, cu sindicatele. Este o discuţie tripartită şi vom vedea care este evoluţia salariului minim. În ceea ce priveşte evoluţia în ultimii ani, România a avut o dinamică mai mare a salariului minim, a creşterii salariului minim în ultimii ani, vom vedea ce se va întâmpla. Ştiţi foarte bine că această decizie se va lua după o discuţie tripartită, nu putem să o luăm după ce spune o persoană sau alta”, a precizat Cîțu.

Reacția premierului a venit după ce ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat că în România pensiile şi salariul minim sunt foarte mici şi, în general, nivelul sărăciei este îngrijorător.

Articolul precedentFlorin Cîțu. Ne gândim ca restaurantele și hotelurile să funcționeze cu 100% capacitate pentru clienții vaccinați
Articolul următorMii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia vor pleca din companie în următorii ani. Ce prevede planul de restructurare