Ciolacu, tot cu ochii pe evazioniști: Eu NU vreau taxe noi, ci vreau să-și plătească taxele și cei care fură din sănătatea, educația și pensiile românilor

    Premierul Marcel Ciolacu a transmis, joi, în debutul ședinței Executivului de la Palatul Victoria, că anul 2024 nu va aduce majorări de taxe. El a precizat, în schimb, că se așteaptă ca cei care nu au plătit până acum taxele și care „fură din sănătatea, educația și pensiile românilor”, evazioniștii, să o facă de acum încolo. Liberalii au anunțat că vor depune un amendament la Legea bugetului, care să prevadă că anul viitor NU cresc taxele și impozitele. 

    „Vestea bună cu care începem este că ANAF a început să-și facă treaba și să colecteze aproape de ținta impusă. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană.

    În sfârșit, instituțiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor. Iar a elimina evazioniștii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obține fondurile necesare și pentru creșterile de pensii, și pentru educație, și pentru sănătate. Eu nu vreau taxe noi, ci vreau să-și plătească taxele și cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul și care fură din sănătatea, educația și pensiile românilor!”, a declarat Marcel Ciolacu.

    Articolul precedentApel disperat al șefei ASSMB București, Spitalele, la un pas de colaps, din cauza subfinanțării. Ce i se reproșează lui Alexandru RAFILA
    Articolul următorProtest Valea Jiului. Minerii sunt nemulțumiți atât de legea pensiilor, cât și cea a salarizării