Cine sunt românii vizați de o nouă TAXĂ, de la 1 septembrie. Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

  Noi taxe pentru români. Anumite categorii de angajați din România ar putea fi lovite de o nouă taxare, începând cu data de 1 septembrie, conform anunțului făcut de Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Această măsură va afecta mai mulți români care până în prezent erau scutiți de aceasta.

  Propunerea de eliminare a unor facilități fiscale va fi înaintată coaliției de guvernare. În cazul în care propunerea va fi aprobată, măsura ar urma să intre în vigoare din data de 1 septembrie.

  Ministrul Marcel Boloș a subliniat importanța acoperirii cheltuielilor guvernamentale prin revizuirea sistemului de facilități fiscale, îmbunătățirea colectării fiscale de către ANAF și combaterea evaziunii fiscale.

  Cum poți fi scutit de impozite în România. Cazurile în care poți să scapi de o parte din dările către stat

  Două categorii de facilități fiscale

  Există două categorii de facilități fiscale, unele cu posibile efecte începând cu 1 septembrie, în special cele legate de consum și venituri, iar altele cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie.

  „Trebuie, și o zic cu toată fermitatea, că orice cheltuială pe care o dă Guvernul trebuie acoperită din ceea ce înseamnă revizuirea sistemului de facilități fiscale, de mai buna colectare a banilor de către ANAF, dar și combaterea evaziunii fiscale.

  Sunt două categorii de facilități fiscale, unele care pot produce efecte de la 1 septembrie, aici discutăm de cele legate de consum și venituri. Le-am împărțit tocmai în acest fel facilitățile fiscale și impactul lor – cele cu intrare în vigoare de la 1 septembrie și apoi al doilea set – cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie”, a declarat Marcel Boloș.

  Una dintre facilitățile fiscale vizate se referă la asigurările sociale de sănătate, care nu erau plătite de toți angajații până în prezent. Contribuția la fondurile de pensii private va fi, de asemenea, afectată de această propunere.

  Categoriile vizate

  Ministrul a subliniat importanța uniformizării regulilor privind facilitățile fiscale pentru a evita tratamente diferite între diferitele categorii de beneficiari, precum IT, agricultură și construcții. Propunerea va fi discutată în coaliție, iar aplicarea restructurării va fi eșalonată.

  Articolul precedentClientul unei bănci din România a refuzat să returneze 5.000 euro primiți din greșeală. Ce a urmat
  Articolul următorOMV Petrom a semnat un acord pentru proiecte de parcuri fotovoltaice în Teleorman – Construcțiile, gata în 2024