China a anunțat că va impune tarife vamale pentru importuri în valoare de 60 de miliarde de dolari din SUA, răspunzând astfel unei măsuri similare luate de administrația lui Donald Trump.

Beijingul nu a așteptat foarte mult după anunțul Washingtonului privind majorarea tarifelor vamale pentru o serie de importuri din China.

China va aplica la rândul, de la 1 iunie, ei tarife vamale cu valori de la 5 la 25% pentru mii de produse din SUA, totalizând importuri de 60 de miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al ministerului chinez de Externe a subliniat că Beijingul ”nu va ceda niciodată în fața presiunii externe”.

Decizia a fost anunțată la puțin timp după ce Donald Trump a scris pe Twitter că ”China nu ar trebui să răspundă în consecință, altfel situația se va înrăutăți”.

Trump lovește puternic China cu noi tarife vamale. Lumea își ține răsuflarea

Este un alt semnal că războiul comercial care are șanse să afecteze întreaga economie globală este departe de a se fi terminat.

Asta cu atât mai mult cu cât negocierile dintre cele două părți, care se desfășoară cu regularitate de la începerea conflictului, nu au ajuns la un compromis.

Washingtonul a impus vineri noi tarife vamale de 25% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, a transmis Reuters, citată de Agerpres.

Ministerul Comerţului din China a precizat că „regretă profund” decizia SUA, adăugând că va lua contramăsurile necesare, fără a oferi detalii.

Articolul precedentChinezii de la BAIC vor să cumpere 5% din Daimler
Articolul următorBucureştenii riscă să rămână fără apă caldă, Primăria n-a plătit sumele angajate