Grupul chinez BAIC vrea să achiziționeze un pachet de 5% din acțiunile Daimler, tranzacția fiind estimată la circa 3 miliarde de euro, potrivit unor surse din cadrul companiei. BAIC susține că Daimler a fost notificat asupra intenției sale de a deveni un acționar minoritar la grupul german.

BAIC, partenerul chinez al Daimler, intenționează să cumpere 5% din acțiunile grupului german, astfel încât să își securizeze investiția în cadrul Beijing Benz Automotive, joint venture-ul înființat de cele două entități.

Unele surse din cadrul companiei susțin că BAIC și-a transmis deja intențiile către Daimler, pachetul de 5% fiind estimat la circa 3 miliarde de euro. Potrivit Reuters, BAIC și Daimler nu au oferit vreun comentariu cu privire la aceste informații.

Daimler a exclus varianta vânzării pe bursă a unui pachet de acțiuni, astfel că potențialii doritori trebuie să-și “construiască” zestrea în mod treptat. BAIC și-a mai manifestat dorința să cumpere acțiuni la Daimler în 2015, dar și în 2018, după ce miliardarul chinez Li Shufu a achiziționat 9.69% din grupul german.

Amintim că Daimler și BAIC au o companie mixtă care produce, printre altele, diferite modele Mercedes pentru piața chineză. Până de curând, legile chinezilor impuneau producătorilor străini să semneze astfel de parteneriate cu companiile locale, dacă doreau să activeze pe cea mai mare piață auto din lume.

Articolul precedentGermania și Italia își încetinesc creșterea economică
Articolul următorChina răspunde dur în războiul comercial cu SUA, în ciuda bravadei lui Trump