Bucureştenii riscă să rămână fără apă caldă dacă Primăria Generală nu achită măcar o parte din factura curentă, care a ajuns la 600 de milioane de lei. Electrocentrale Bucureşti (Elcen) a trimis membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti o scrisoare deschisă în care anunţă că Romgaz a anunţat deja că va sista alimentarea CET-urilor, potrivit economica.net.

ELCEN a trimis scrisoarea deschisă pe 10 mai, la o zi după ce a expirat termenul de plată a subvenţiei pentru apă caldă şi căldură pe luna ianuarie.

ELCEN a făcut plata facturii de gaze către Romgaz, pentru gazele consummate în ianuarie, cu sumele strânse din vânzarea energiei electrice produse în timpul iernii, dar următoarea factură nu are cu ce o plăti, dacă Primăria nu-şi onorează obligaţiile.

„Începând cu luna ianuarie 2019, Primăria Municipiului Bucureşti nu şi-a mai reapectat angajamentele faţă de ELCEN şi Romgaz”, se spune în documentul citat de economica.net.

ELCEN mai susţine că Primăria nu şi-a respectat „obligaţiilor asumate prin Convenţia de justificare a avansurilor pentru sezonul de termoficare 2018-2019 prin nevirarea către SNGN Romgaz a avansurilor pentru lunile ianuarie-martie 2019, situaţíe în care „neachitarea subvenţiei de către Primpăria Municipiului Bucureşti în conformitate cu obligaţiile asumate va compromite furnizarea de agent termic în Capitală, cel mai târziu în luna mai a anului curent.

 

Articolul precedentChina răspunde dur în războiul comercial cu SUA, în ciuda bravadei lui Trump
Articolul următorSchimbare la vârful CEC Bank, Radu Gheţea nu mai este preşedinte