CFR Călători, lovită în plin de scumpirea energiei electrice. SCUMPIREA biletelor, inevitabilă

  Încă o companie de utilitate publică este aproape de colaps din cauza facturilor uriașe la energia electrică. CFR Călători are de plătit sume de 3 ori mai mari decât în luna precedentă, iar ca variantă pentru a compensa o parte din cheltuielile uriașe este avută în calcul scumpirea biletelor de tren.

  Dacă în decembrie 2021, CFR Călători a avut o factură de circa 16 milioane de lei, în ianuarie anul acesta suma e explodat, la 40 de milioane de lei, potrivit Realitatea Plus.

  În această situație, una dintre variantele luate în calcul este majorarea prețului biletelor de călători, începând cu i iulie.

  Astfel, un bilet la clasa I pe ruta București-Brașov, care în prezent costă 70 de lei, ar urma să coste de la 1 iulie 84 de lei, cu 20% mai mult.

  CFR Călători a transmis deja către Ministerul Transporturilor solicitare de a aproba majorarea preșului biletelor. Solicitarea vine în condițiile în care compania feroviară de stat n-a mai scumpit biletele din 2013, când procentul de creștere a fost de cel mult 10%.

  Articolul precedentFlorin Cîțu cere guvernului măsuri economice urgente: Rata inflației de 11,2% estimată de BNR este cea mai mare din august 2004 până acum
  Articolul următorS-au publicat tarifele RCA, care ar urma să fie PLAFONATE timp de 6 luni – DOCUMENT