Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat, luni, tarifele de referință pentru asigurările RCA, care ar urma să fie plafonate pe o perioadă de 6 luni. Propunerea a  venit din partea Ministerului Finanțelor, care a sugerat plafonarea tarifelor RCA timp de șase luni, pentru polițele noi.

Pentru persoanele fizice, autoritățile propun ca tariful maximal să fie plafonat la nivelul celui tarifului de referință, pentru clasa de bonus/malus B0. În funcție de istoricul de daună al asiguratului, societățile de asigurare RCA aplică clasa de bonus/malus în care se încadrează acesta, conform prevederilor legale.

Pentru persoanele fizice, autoritățile propun ca tariful maxim să fie plafonat la nivelul tarifului de referință, pentru clasa de bonus/malus B0.

În funcție de istoricul de daună al asiguratului, societățile de asigurare RCA pot aplică clasa de bonus/malus în care se încadrează acesta.

Vehicule destinate transportului de călători, SUV-uri și autovehicule mixte cu o masă autorizată maximă de sub 3,5 tone și  maxim 9 locuri, PERSOANE FIZICE 

Imagine

Imagine

VEZI AICI TOATE TARIFELE ASF

 

Articolul precedentCFR Călători, lovită în plin de scumpirea energiei electrice. SCUMPIREA biletelor, inevitabilă
Articolul următorCiolacu cere amenzi pe cifra de afaceri și supraimpozitare. E clar că cineva a profitat de aceste scumpiri din energie