Cel mai bătrân miliardar din lume trăiește în Singapore și nu se poate dezlipi de afacerea sa nici măcar în weekend.La vârsta de 100 de ani, cel mai bătrân miliardar din lume ar putea să se retragă și să se bucure de bogățiile strânse într-o carieră de 80 de ani.

Dar pentru Chang Yun Chung, fondatorul Pacific International Lines (PIL), să stea departe de birou nu este o opțiune. Cu toate că a renunțat la rolul de președinte executiv la începutul acestui an și a pasat toate responsabilitățile fiului său, Teo Siong Seng, miliardarul singaporez insistă să ajungă la birou în fiecare zi.

„Este obiceiul meu”, a declarat Chang pentru CNBC. În calitate de președinte de onoare al PIL, Chang spune că vizitează sediul firmei din Singapore în fiecare zi și verifică cu atenție activitatea din fiecare departament.

„În fiecare zi scriu toate activitățile mele în jurnalul meu, totul”, a spus Chang. „Fiecare departament vine să mă vadă.”

Pentru el, este singura modalitate de a-și menține mintea activă și de a rămâne în contact cu compania pe care a înființat-o în 1967.

„Nu pot să stau acasă”, a spus miliardarul care și-a creat întreg imperiul de unul singur, fără să fi primit vreo moștenire sau să fi beneficiat de ajutorul cuiva. „M-aș plictisi  foarte, foarte tare”, a mai spus Chang.

Compania creată de el se află între primele 20 de afaceri din domeniul maritim și are 18.000 de angajați în Singapore și în toată lumea.

Articolul precedentINS: Comerțul cu amănuntul a crescut cu 5,4% în primele zece luni ale anului
Articolul următorBugetarii intră în austeritate. Adio tichete de vacanță și prime!