Aproape jumătate din totalul reclamaţiilor primite anul trecut de Centrul European al Consumatorilor din România se referă la condițiile proaste din transporturi, arată un comunicat al Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Cele mai multe reclamaţii (47%) )au vizat anulări provocate de pandemie, atât în domeniul transporturilor, cât şi în cel al serviciilor turistice achiziţionate individual sau ca pachete de servicii de călătorie, conform comunicatului ANPC, citat de Agerpres.

Alte 11% dintre sesizări au vizat îmbrăcăminte şi încălţăminte. Același procent a vizat și calitatea serviciilor din restaurante şi hoteluri; 9% din sesizări au fost pentru activităţi de recreere şi cultură, iar 7% pentru diverse produse şi servicii (servicii financiare, obiecte de uz personal – ceasuri, bijuterii, produse pentru îngrijire, alte servicii).

Cele mai multe reclamaţii primite de la consumatorii rezidenţi în România au fost împotriva unor comercianţi din Ungaria, Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania, Irlanda şi Italia, iar cele mai multe reclamaţii ale unor consumatori din alte state membre împotriva comercianţilor din România au provenit din Bulgaria, Italia, Franţa, Ungaria, Irlanda şi Belgia.

Centrul European al Consumatorilor din Romania este o direcţie în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, fiind un proiect cofinanţat de Comisia Europeană şi de Guvernul României.

 

Articolul precedentAvertisment dur de la șefa Comisiei Europene: „Statele UE nu pot negocia separat vaccinuri Covid-19”
Articolul următorAvarie electrică majoră în nordul țării. Ce explicații a dat Transelectrica