Avaria majoră în reţeaua de transport al energiei, care a lăsat fără electricitate mai multe județe din nord-vestul, vineri după-amiază, a fost provocată de o avarie de sistem pe interconexiuni, la nivel european, potrivit Transelectrica.

„Vineri, 8 ianuarie, la ora 15:05, s-a produs un incident la nivelul reţelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanşarea mai multor echipamente din reţelele electrice de transport atât din România, cât şi din alte ţări. La nivelul României a fost afectată zona de nord-vest a ţării. Reţeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condiţiile normale de funcţionare în jurul orei 16:00, toţi consumatorii afectaţi fiind realimentaţi în jurul orei 16.45”, se arată în comunicat.

Cauzele şi condiţiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate şi identificate la nivelul Asociaţiei Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa – ENTSO-E, precizează Transelectrica.

 

Articolul precedentCe mai reclamă românii. Aproape jumătate sunt nemulțumiți de condițiile de transport
Articolul următorMinistrul Energiei, Virgil Popescu, reacție după ce nord-vestul României a fost aruncat în beznă. Europa, împărțită în două în timpul avariei