Piața imobiliară în creștere. Vezi unde s-au vândut recent spații de birouri de 300 milioane euro

A fost vândut Militari Shopping Center, centrul comercial din vestul Bucureștiului, către fondul de investiții sud-african, Mas Real Estate. Vânzătorul este compania israeliană Atrium European Real Estate, care s-a retras de pe piața autohtonă.  Prima clădirie din complexul Campus 6, a dezvoltatorului suedez Skanska a fost preluată CA Immo (Austria). A treia tranzacție a constituit-o cumpărarea Oregon Park către Lion’s Head Investment de de la Portland Trust.

Acestea sunt primele trei tranzacții din 2018 pe piața imobiliară locală. Ele se ridică la un total de 300 milioane euro si au fost demarate de compania CBRE.

„Aceste trei tranzacții revigorează segmentul de investiții imobiliare, după un prim trimestru slab. Comparativ cu aceeași perioadă din 2017, prima jumătate din 2018 are un ritm mai scăzut. Estimarea noastră pentru finalul de an este că volumul total al investițiilor va fi mai mic față de anul trecut”, explică Ana Dumitrache, Head of Investment Property al CBRE Romania.

 

Vânzările au vizat segmentele de retail și spații de birouri. Toate cele trei acorduri au fost semnate în luna mai și vor avea ca efect revitalizarea pieței după ce în primele trei luni ritmul a fost extrem de lent, fără investiții notabile.

Potrivit CBRE, volumul investițiilor pe piața imobiliară autohtonă s-a situat, în 2017, în jurul valorii de un miliard de euro.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lumecu peste 80.000 de angajați, administârnd peste 450 clădiri de birouri din toata  din întreaga lume.

Articolul precedentPapa Francisc acuză dur capitalismul: „Derivatele, bombă cu ceas”
Articolul următorCe faci dacă n-ai vechime la pensie? Simplu, o cumperi

Comments are closed.