Un scaun de pescuit poate fi uneori, chiar cel mai important atribut al unui pescar, pentru că îi face această activitate mai confortabilă. Scaunele de pescuit sunt utile într-o gamă largă de situații: în zona de camping, pescuitul pe râu, pescuitul la iaz sau baltă, pescuitul pe mare ș.a.m.d.

Când pescuiești, este posibil ca uneori să stai în picioare, iar asta poate fi obositor după un timp, la locul ales, pe malul apei. În pescuitul de lungă durată, este greu să stai tot timpul în poziție verticală, în așteptarea unei capturi mari. Dacă nu ai un scaun de pescuit cu tine, probabil va fi dificil să te așezi direct pe pământul umed sau pe un loc murdar. În acest caz, este clar că ai avea nevoie de un scaun de pescar confortabil, avantajos din punct de vedere preț-calitate.

Cum alegi scaunul de pescuit, pentru a te simți mai confortabil?

Ești pasionat de pescuit și nu știi ce scaun să alegi pentru a te simți mai relaxat pe malul apei? Pentru a cumpăra un scaun de calitate, este bine să ții cont de anumite criterii:

  • Structură rezistentă, putere, compactitate și greutate (să fie ușor de transportat)
  • Stabilitate (să se adapteze bine și pe o suprafață care nu este perfect plană, astfel încât pescarul să nu cadă în orice mișcare)
  • Mod de asamblare ușoară, funcționalitate
  • Tip de materiale din care sunt realizate spătarul și șezutul
  • Nivel de confort, durata de pescuit.

De asemenea, este important ca scaunul de pescuit să fie un model potrivit cu mijlocul de transport (ex. mașina personală) și cu stilul personal.

Dacă îți place să pescuiești mult timp, atunci vei avea nevoie de un scaun de pescuit care să-ți ofere un nivel de confort ridicat și câteva avantaje:

  • Să aibă tetiere pentru relaxarea mușchilor umerilor, gâtului, trapezului
  • Să fie prevăzut cu picioare ajustabile pe înălțime
  • Să aibă cotiere, spătar reglabil, suporturi pentru undițe, băuturi și mâncare
  • Să permită chiar și instalarea unei umbrele de soare.

Scaune cu spătar și scaune compacte

Scaunele ușoare și compacte sunt cele mai populare în ziua de azi, pentru că sunt mai ușor de utilizat și transportat. Există scaune de pescuit la crap compacte care asigură un minim de confort, sunt accesibile ca preț și de calitate.

Dacă te deplasezi cu mașina, atunci ai putea opta pentru varianta unui scaun funcțional, care este rabatabil, prevăzut cu picioare care pot fi reglate pe înălțime. De asemenea, poți alege un scaun pescăresc modular sau un scaun de feeder, care se remarcă prin compartimente speciale, suport de undiță și pentru alte accesorii.

Dacă mergi la pescuit în apropiere sau vrei să faci o drumeție, atunci ai avea nevoie de un scaun compact, realizat din aluminiu, extrem de portabil, care are greutatea redusă. Acesta este ușor de depozitat și transportat, recomandat pentru pescuitul care implică și mersul pe jos.

În prezent, există mai multe modele interesante pe piață, din care poți alege cel mai bun scaun pescuit pentru tine. Când vine vorba de scaune de pescuit, unii producători (precum sunt Maver, Trabucco, Matrix, NuFish, Preston, Matrix, Rive) oferă opțiuni suplimentare (zone laterale ranforsate, suport lombar, suport pentru undița de pescuit, tetiere, cotiere și picioare ajustabile) pentru a face odihna pescarului mai confortabilă.

Dacă vrei să practici pescuitul relaxant, din poziția așezat, poți alege un scaun cu spătar, care este un model standard, foarte confortabil. Are un șezut lat, ce oferă o senzație de stabilitate și un spătar generos, deci poate susține foarte bine coloana vertebrală și greutatea superioară a corpului. Un scaun cu spătar este perfect mai ales atunci când aștepți ore în șir pe malul apei și activitatea peștilor este redusă. Pe un scaun de acest fel, te vei simți confortabil și te vei relaxa admirând peisajul, ascultând foșnetul frunzelor, sunetul apei și savurând o ceașcă de cafea.

Dacă vrei un produs de calitate, îți sugerăm să nu alegi un produs ieftin, pentru că acesta poate fi de calitate îndoielnică (mai ales în ceea ce privește rezistența cadrului sau robustețea picioarelor).

Articolul precedentInvestiții majore în infrastructura feroviară din județul Brașov, până în 2030
Articolul următorSURSE: Florin Cîțu cere reforma urgentă a pensiilor: Costurile ajung la 9,5 din PIB – Avertismentul șefului PNL