Investiții de miliarde de euro în infrastructura feroviară din județul Brașov. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în consultare publică un proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Planului Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030. 

Potrivit proiectului, peste 20 miliarde de euro sunt investiți în calea ferată. În total, nevoia de finanțare pentru toate sectoarele de transport din România pentru următorii zece ani este de aproape 73 de miliarde de euro, dintre care 21 miliarde de euro pentru infrastructura feroviară, relatează clubferoviar.ro.

În cadrul Planului Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, România își propune ca până în 2030 să realizeze 26 de sectoare de cale ferată, în lungime de aproximativ 3.200 de km.

Între cele 26 de sectoare de cale ferată se află și două aliniamente din județul Brașov, care vor fi modernizate sau reconstruite, până în 2030. Primul, și cel mai complex șantier de infrastructură din ultimii 30 de ani din județ și din România, este reconstrucția căii ferate Sighișoara-Brașov.

Calea ferată are o lungime de aproximativ 112 km și ar urma sa aibă un cost estimat de 13,6 mil. EUR/km (fără TVA). Un alt aliniament din județul Brașov este modernizarea căii ferate Predeal-Brașov. Cu o lungime de 27 de kilometri, costul total estimat este de 630 miliarde de euro (fără TVA).

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentDan Vîlceanu despre PNRR: ”Suntem parteneri serioși ai Comisiei Europene și nu se schimbă nimic din ce am negociat”
Articolul următorCare sunt criteriile după care poți să alegi un scaun de pescuit potrivit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau