Bursa de pe Wall Street a înregistrat miercuri cel mai mare declin zilnic din ultimele trei luni, pe fondul anunțului făcut de Rezerva Federală privind menţinerea dobânzilor şi continuarea achiziţiei de obligaţiuni pentru susţinerea redresării economice.

Deruta investitorilor a fost alimentată și de scăderea titlurilor Boeing, precum și de lichidarea plasamentelor pe termen lung ale fondurilor de hedging, transmite Reuters, citat de news.ro.

Titlurile Boeing au scăzut, influenţând indicele Dow în sens negativ, după ce producătorul de avioane a bugetat costuri de 6,5 miliarde de dolari legat de noul avion 777X, din cauza pandemiei de Covid-19 şi urmările crizei din ultimii doi ani legată de 737 MAX.

La finalul ședinșei, indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 2,16%, S&P 500 cu 2,65%, iar Nasdaq Composite cu 2,66%.

Acţiunile retailerului de jocuri video GameStop şi cele ale operatorului de cinematografe AMC Entertainment s-au dublat miercuri, continuând cursa speculativă din ultima săptămână, investitorii amatori pariind pe aceste titluri. În consecinţă, investitorii short (care pariază pe scăderea acţiunilor n.r.), cum ar fi fondurile Citron şi Melvin, au fost nevoiţi să vândă plasamente pe termen lung în acţiuni pentru a-şi acoperi pierderile provocate de investiţiile în acţiuni GameStop, potrivit sursei citate.

 

Articolul precedentCHECK-IN. Secțiile de poliție de la țară vor fi modernizate
Articolul următorCCR: Legea privind protecția împotriva dobânzilor excesive, neconstituțională în ansamblu