Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat, miercuri, că guvernul a suplimentat bugetul alocat pentru achiziționarea tabletelor școlare cu 50 de milioane de euro. În plus, Executivul a majorat și valoarea eligibilă de la 200 de euro la 250 de euro/tabletă.

”În ceea ce priveşte tabletele şcolare, într-o primă lectură s-a discutat despre suplimentarea bugetului cu 50 milioane de euro pentru studenţii beneficiari de burse sociale din cadrul universităţilor de stat. Azi (miercuri n.r), Guvernul a aprobat această măsură de suplimentare a bugetului pentru tablete şcolare cu 50 de milioane euro. De asemenea, Guvernul a aprobat ca valoarea eligibilă a tabletelor şcolare, care era de 200 euro, să crească la 250 euro/tabletă”, a spus Boloş la finalul şedinţei Executivului.

Instituțiile de învăţământ superior de stat vor avea un buget de zece milioane de euro pentru achiziționarea echipamentor de protecţie şi de dispozitive medicale, a mai anunțat ministrul Fondurilor Europene. 

După publicarea Ordonanţei în Monitorul Oficial, apelul de proiecte va fi deschis pe 19 octombrie. Aplicațiile pentru finanțare se vor putea depune începând cu 25 octombrie, informează Agerpres.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentProgram special la BCR: de luni, se intră în agențiile bănci doar cu programare
Articolul următorDistribuitorii de gaze naturale avertizează: Racordarea gratuită se va regăsi în facturi și va crea dezechilibre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau