Budăi: Exclus să majorăm vârsta de pensionare. Nu sunt probleme cu plata pensiilor

Noul ministrul al Muncii, Marius Budăi, a afirmat vineri, la preluarea mandatului, că este exclusă majorarea vârstei de pensionare în 2022. De asemenea, Budăi a precizat că în urma rectificării bugetare nu vor fi probleme cu plata pensiilor.

Întrebat despre posibilitatea ca anumite reglementări din Legea Pensiilor, incluse și în PNRR, să fie modificate, Budăi a precizat că liniile directoare rămân aceleași, dar că se pot face unele ajustări, pentru a căror elaborare a cerut un răgaz de 120 de zile.

Noul ministru al Muncii a fost însă categoric în legătură cu majorarea vârstei de pensionare. „Este exclus să creștem vârsta de pensionare cât sunt eu ministru. Am explicat și într-o scrisoare către Comisia Europeană că în România trebuie să creștem mai speranța de viața”.

Pe de altă parte, Marius Budăi a recunoscut că, înainte de a se face rectificarea bugetară, erau probleme pentru o perioadă din luna decembrie.

„Odată cu rectificarea de astăzi închidem orice sincopă. După data de 1 decembrie poșta și băncile vor începe distribuirea pensiilor și alocațiilor. Nu sunt probleme”, a explicat ministrul muncii.

 

Articolul precedentRomânia primește prima tranșă din banii agreați cu UE prin PNRR. Florin Cîțu a semnat ULTIMUL act de la Guvern
Articolul următorHAOS total. Compensarea și plafonarea facturilor ar putea deveni un COȘMAR pentru milioane de români