Bonus financiar de până la 2.500 de lei de la stat! Noi proiecte anunţate de Guvern

  Ministerul Familiei a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede acordarea a trei programe sociale pentru românii cu venituri reduse. Acestea vizează sprijinirea cheltuielilor pentru investigații și tratamente stomatologice pentru copii, înscrierea la after-school și efectuarea unor tratamente necesare femeilor însărcinate.

  Programul ”Un copil, un zâmbet”

  Programul prevede acordarea de sprijin financiar copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, în vederea acoperirii investigațiilor, tratamentelor și consultațiilor stomatologice.

  Potrivit programului, 10.000 de copii ar trebui să beneficieze lunar de bani, iar suma acordată lunar este de 1500 de lei.

  Programul este destinat copiilor cetățeni români care provin din familii ale căror venituri nu depășesc 8000 de lei pe lună.

  Programul ”Materna”

  Este un ajutor financiar de maximum 2500 de lei acordabil femeilor însărcinate, după ce au intrat în cea de-a zecea săptămână de sarcină. Suma respectivă ar urma să fie alocată cu scopul de a acoperi cheltuielile ocazionate de tratamente și investigații medicale nedecontate de sistemul de asigurări de sănătate.

  Programul ”Educație pentru toți”

  Programul presupune acordarea unui ajutor de 1.500 lei lunar copiilor cu vârste de până la 11 ani, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de contractarea unor servicii de tip after-school.

  Acordarea acestui sprijin este condiționată de același plafon maximal de venituri per familie (8000 lei/lunar), de cetățenia română a cel puțin unui părinte și de nesuprapunera cu alte ajutoare similare acordate de la bugetele locale.

  Beneficiarii programelor sociale ar putea primi lunar sume cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei, în funcție de programul la care se încadrează și de nevoile lor. Cu toate acestea, pentru a putea beneficia de aceste ajutoare, este necesar să îndeplinească anumite condiții, precum să fie cetățeni români, să aibă venituri mai mici de 8.000 de lei pe lună, să nu beneficieze de alte ajutoare similare sau suprapuse și să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate.

  Articolul precedentCompaniile din energie nu mai vor plafonarea prețurilor: „Formula de calcul trebuie să reflecte în mod corect evoluţiile pieţei”
  Articolul următorReducerea preţurilor la alimente, pe ordinea de zi în şedinţa de Guvern