Banca Comercială Română a înregistrat, în primul semestru al anului, un profit de aproape 500 de milioane de lei. În aceeași perioadă a anului trecut, banca a raportat o pierdere netă de 20,8 milioane de lei, dar ca urmare a constituirii unui provizion excepțional, potrivit raportului privind rezultatele din prima jumătate a anului.

Rezultatul operațional s-a îmbunătățit cu 9,3% până la 898,2 milioane de lei (186,5 milioane de euro) în S1 2020, pe fondul unor venituri operaționale mai mari și al unor cheltuieli operaționale mai reduse.

Venitul net din dobânzi a crescut cu 7,0% până la 1.187,8 milioane de lei , în timp ce venitul net din comisioane a scăzut cu 14,3% până la 316,2 milioane de lei, din cauza reducerii activității de business cu clienții, în contextul măsurilor impuse în contextul pandemiei.

Rezultatul net din tranzacționare a scăzut cu 12,3%, în principal datorită unei activități de tranzacționare mai reduse.

Pe ansamblu, venitul operațional a crescut ușor cu 0,8% până la 1.703,5 milioane de lei.

Pe de altă parte, banca și-a redus cheltuielile administrative generale cu circa 7%, cu toate că a înregistrat cheltuieli de personal mai mari în al doilea trimestru, legate de pandemie.

Tot vineri, grupul mama Erste a raportat o scădere cu 84% a profitului în al doilea trimestru, ca efect direct al crizei provocate de pandemie, potrivit Reuters.

Articolul precedentGuvernul ar putea adopta azi dublarea, în etape, a alocației pentru copii și ajutor de 1 miliard de euro pentru firme
Articolul următorEconomia Spaniei, declin ISTORIC în urma pandemiei de Covid-19