Băncile europene sunt îndemnate să se pregătească pentru posibile consecințe grave ale războiului dintre Rusia și Ucraina. Avertismentul vine din partea Băncii Centrale Europene, autoritatea care reglementează sistemul bancar european.

În acest context, instituțiile bancare sunt sfătuite să își întărească sistemul de securitate pentru a face față unor eventuale atacuri cibernetice.

Potrivit specialiștilor în securitate, există temerea că Moscova ar putea lansa un atac cibernetic coordonat împotriva băncilor europene și americane, pentru a provoca haos economic, în situația în care invadează Ucraina.

Banca Centrală Europeană le-a transmis băncilor centrale să facă simulări de atacuri cibernetice, pentru a-și testa capacitatea de a evita o situație reală.

BCE și-a amplificat deja eforturile în direcția atacurilor cibernetice lansate din Rusia, lăsând în plan secund acțiunile de anihilare a unor tentative de fraudare comune.

Kremlinul a negat în repetate rânduri că statul rus are vreo legătură cu acțiunile de hacking bancar din întreaga lume și că este gata să coopereze cu Statele Unite și cu alții pentru a combate criminalitatea cibernetică.

 

 

Articolul precedentPrimarul Dominic Fritz despre criza energetică din Timișoara: „Nu există magie! Nu putem suspenda legile economiei de piață”
Articolul următorPreviziuni tot mai sumbre pentru România. Perspectiva de creștere economică, redusă SEMNIFICATIV