2018 a fost cel mai dificil an de până acum pentru Facebook. Scandalurile din SUA care au vizat rețeaua socială și-au pus amprenta asupra valorii de piață a Facebook și au erodat averea lui Mark Zuckerberg.

 

După un an plin de scandaluri, acțiunile Facebook au încheiat 2018 în pierdere, pentru prima dată de la debutul său pe piața bursieră din 2012.

În ultima zi de tranzacționare din 2018, acțiunile Facebook erau cotate la 131,09 dolari per acțiune, în scădere cu 25,7% față de finalul anului trecut, potrivit CNBC.

Dintre miliardarii din indexul Bloomberg, Mark Zuckerberg a înregistrat cea mai mare pierdere din 2018, pe măsură ce Facebook a trecut de la o criză la altă criză.

Valoarea netă a averii fondatorului Facebook a scăzut cu aproape 20 de miliarde de dolari, lăsându-i mogulului de 34 de ani o avere de 53 de miliarde de dolari.

Ce s-a întâmplat cu Facebook în 2018? Pe fondul scandalului legat de manipularea din alegerile din SUA, a înflorit o mișcare #deletefacebook, apoi directorii executivi ai companiei au fost rugați să depună mărturie în fața legiuitorilor din întreaga lume, iar șefii a două dintre cele mai de succes branduri Facebook, Instagram și WhatsApp, au demisionat.

Investitorii nu au rămas indiferenți la toate aceste mișcări, arată CNBC: valoarea de piață a Facebook a închis anul 2018 în jurul valorii de 376 miliarde USD, comparativ cu 513 miliarde USD în anul precedent.

Articolul precedentMai mulți bani pentru industria locală de Apărare. Ce anunț a făcut șeful MApN
Articolul următorDe ce a cumpărat Pentagonul o Dacia Stepway pentru Armata română. „Mai mult decât o eroare de rotunjire”