Aventura tehnologică: Robotul fără cap stârnește admirație și teroare

Un robot care practic nu are cap, promovat printr-o inteligentă campanile de PR, face furori în mediul online, generând emoții puternice, atât pozitive cât și negative.

Puține lucruri au reușuit să impulsioneze atât de rapid Internetul, dezlănțuind un cocktail unic de uimire și spaimă, așa cum a făcut-o clipul video cu acest nou robot. Iar evenimentul a fost consemnat în influentul cotidian The Washington Post.

În trecut, compania de tehnologie deținută de grupul SoftBank din Japonia, a lansat filme care arată un robot cățărându-se pe scări, executând salturi perfecte pe spate și deschizând ușile.

Dar iată că americanii de la Boston Dynamics au venit cu un prototip care de asemenea stârnește un interes enorm. Au și știut să-și promoveze foarte bine invenția, dovedind un remarcabil simț al PR-ului, iar reacțiile, laudative dar și critice, nu au întârziat să apară.

Cea mai recentă prezentare a companiei pe YouTube: un clip de 34 de secunde în care robotul umanoid Atlas face jogging pe iarbă într-o zonă rezidențială, într-o zi de primăvară strălucitoare.

La un moment dat, Atlas se oprește să sară peste un buștean înainte de a-și continua drumul. Execută un salt corect din punct de vedere atletic, cu ambele picioare, și totodată își face auzită vocea, scoțând un sunet – ceva între o lamă de cuțit și zgomotul produs de o mașină Xerox.

În doar o zi, videoclipul a generat mai mult de 1 milion de vizualizări, ca dovadă a impresiei puternice pe care filmele cu roboți continuă să le provoace spectatorilor.

Mulți dintre aceștia s-au grăbit să își dea cu părerea, astfel că în primele ore clipul a primit mii de comentarii. Pentru unii, Atlas generează un entuziasm copilăresc, convingându-i că într-un viitor apropiat, vom trăi ca personajele din filmul cu familia Jetson.

„Ai făcut o treabă excelentă, Atlas! Sunt mândru de tine, continuă să te perfecționezi, prietene!” – a scris un commentator.

Pentru alții, robotul fără cap reprezintă un semn apocaliptic care ne înștiințează că omenirea își grăbește propriul sfârșit.

„Imaginează-ți că te trezești într-o dimineață, deschizi ușa casei și vezi unul ca ăsta amenințându-te cu un topor. Ce vei face atunci?” – întreabă un pesimist.

Articolul precedentPentru a nu pierde fonduri importante, România va trebui să negocieze dur adoptarea Bugetului UE. Poate?
Articolul următorExperții confirmă. Persoanele de peste 40 de ani ar trebui să lucreze doar trei zile pe săptămână

Comments are closed.