Ministrul Energiei, Virgil Popescu, reacție după ce nord-vestul României a fost aruncat în beznă. Europa, împărțită în două în timpul avariei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a venit cu precizări, vineri seară, despre pana de curent care a lăsat în întuneric nord-vestul României. 

 

Pana de curent a cuprins jumătate din țară, după ce au apărut probleme în distribuție. Este vorba de mai multe judete din nord-vest, printre care: Cluj, Bistrița Năsăud, Sibiu, Maramureș, Mureș și Constanța.

Citește și Nord-vestul României – în întuneric! Pană de curent în mai multe județe de țară: fluctuații de tensiune

Ministrul a anunțat că Asociația Operatorilor de Transport și Sistem din Europa –ENTSO-E a transmis vineri seara că este o investigație în defășurare cu privire la cauzele incidentului, care a lăsat nord-vestul României fără curent electric.

Sistemul de energie din sud-estul Europei a fost separat de restul Europei, în timpul avariei de curent fără precedent care a afectat România.

Acțiunile coordonate ale operatorilor de transport europene au asigurat stabilitatea sistemului și majoritatea țărilor nu au fost afectate. Sistemul de transport al energiei din regiunea de sud-est a fost separat de restul Europei, se spune în comunicatul Asociației.

„Întreruperea energiei electrice din zona de nord – est a României, din ultimele ore, a fost cauzată de un incident care s-a produs la rețeaua electrică de transport europeană interconectată.

Astfel că a fost afectată și țara noastră.

Problemele au fost remediate, iar în acest moment consumatorii au din nou energie electrică. Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E.

De asemenea, aș dori să dau asigurări că Sistemul Energetic Național funcționează în parametri și nu are sincope”, a transmis, vineri seară, ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un mesaj pe Facebook.

Reţeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condiţiile normale de funcţionare în jurul orei 16.00, toţi consumatorii afectaţi fiind realimentaţi în jurul orei 16.45, susţine Transelectrica. Compania spune că incidentul a avut loc din cauza probelemelor de la nivel european.

Citește și Transelectrica, primele EXPLICAȚII după pana MAJORĂ de curent din România: Cauzele incidentului vor fi analizate la nivel european

 

Articolul precedentAvarie electrică majoră în nordul țării. Ce explicații a dat Transelectrica
Articolul următorRomânii afectați de pana majoră de curent vor fi despăgubiți din fonduri europene