Sistemul procesatorului american de plăți VISA a fost, vineri, afectat de o defecțiune majoră, care a făcut imposibile operațiunile cu carduri la comercianți, POS și la ATM în mai multe țări din Europa.

”Este dificil de depistat locul în care s-a produs perturbarea funcționării cardurilor și de unde a pornit defecțiunea”, au declarat pentru Realitateafinanciară.net surse apropiate companiei.

Acestea nu au putut preciza, pentru moment, dacă s-au înregistrat probleme și în România, în ceea ce privește tranzacțiile cu cardurile VISA.

O declarație a oficialilor VISA arată că “anumite servicii Visa sunt momentan indisponibile, prin urmare unele tranzacții în Europa nu pot fi procesate”. ”Investigăm cauzele și lucrăm pentru a rezolva cât mai rapid situația”, a comunicat compania.

Între țările afectate sunt Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania. În general, problemele apar la plăţile prin POS (la casă), în special dacă e vorba de tranzacţii între carduri VISA emise de bănci diferite.

În România, pană la ora 21, nu fuseseră înregistrate probleme la plățile cu cardurile Visa.

Articolul precedentAcțiunile la purtător: UE ne somează să le desființăm, ”noi” ne încăpățânăm
Articolul următorCare este adevărul dureros din spatele Pilonului II de pensii (de Mircea Iliescu)

Comments are closed.