Situație fără precedent în perioada post-decembristă: PSD a pierdut susținerea masivă din regiunea Moldova din cauza eșecului total în realizarea unei autostrăzi cu care să lege regiunea de restul țării.

 

Deși s-a ajuns în situația ridicolă de a avea o lege în Parlament pentru realizarea Autostrăzii Unirii, Guvernul nu a respectat până acum pașii stipulați în lege. La capitolul promisiuni, social-democrații sunt neîntrecuți.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat asigurări, sâmbătă, la Iaşi, că în aproximativ trei săptămâni va fi refăcut studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, care leagă estul de vestul ţării, oficialul prezentând etapele construirii acesteia.

15 mai – cele două tronsoane Târgu Mureş-Ditrău-Târgu Neamţ pentru desemnarea câştigătorilor pentru reviziurea studiului de fezabilitate.

15 mai – Ion Ghizdeanu, preşedintele Directiei Generale de Analize şi Prognoze Globale, Finaciare şi-a luat angajamentul să lanseze procedura pentru tronsonul Tg Neamţ-Iaşi.

30 iunie – lansarea proiectării şi execuţiei pentru tronsonul de autostradă Iaşi-Ungheni, inclusiv podul peste Prut.

Practic, procedura de proiectare şi execuţie a tronsonului de autostradă Iaşi – Ungheni, inclusiv podul peste Prut, va fi lansată pe 30 iunie, a afirmat ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a cerut autorităţilor administraţiei publice locale din municipiul Iaşi să nu mai elibereze autorizaţii de construcţie pe traseele variantei ocolitoare a municipiului şi pe viitorul traseu al autostrăzii ce va străbate zonele limitrofe, potrivit Agerpres.

Răzvan Cuc s-a aflat în delegația PSD de la Iaşi care a luat parte la conferinţa pentru alegerea liderului filialei judeţene a social-democraților. Aici, Liviu Dragnea și liderii PSD s-au lovit de proteste fără precedent:

Articolul precedentCFR Călători în 2019: reduce subvenții, mărește salarii și investește pe datorie
Articolul următorOrlando Teodorovici nu se lasă. Vrea să-i repatrieze „cu forța” pe românii din străinătate