Atenție, vine amenda de 500 de lei, pentru nedepunerea Declarației Unice

Astazi este ultima zi de depunere a Declarației Unice de către contribuabili, pentru a evita amenzile între 50 și 500 de lei anunțate de ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici.

Declarația trebuie depusă de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România și/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, a atras atenția din nou Ministerul Finanțelor.

Termenul inițial de depunere pentru Declarația Unică a fost în acest an 15 iulie, dar a fost extins tocmai pentru a acorda mai mult timp populației pentru a se conforma. Contribuabilii persoane fizice pot depune Declarația Unică online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Declarația Unică se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Contribuabilii persoane fizice pot depune Declarația Unică online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declarația Unică se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Dacă Declarația Unică este depusă online până pe 31 iulie 2018 și plata obligațiilor se efectuează integral până la data de 15 martie 2019, inclusiv, se acordă o reducere de 5% din suma totală datorată bugetului de stat, iar dacă suma datorată, stabilită la nivelul veniturilor estimate pentru anul 2018, este plătită integral până pe 15 decembrie 2018, se acordă o reducere suplimentară de 5% din suma datorată.

Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declarației Unice se sancționează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art. 336, alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală. Începând cu anul 2019, Declarația Unică se va depune exclusiv online, potrivit legislației fiscale în vigoare.

Articolul precedentUn rău bun: Dependența României de importuri, scut impotriva scumpirilor din cauza pestei porcine
Articolul următorGrupul grec Folli Follie, cu afaceri în România, insolvabil cu datorii de 532 milioane euro

Comments are closed.