Grupul grec Folli Follie, care controlează în România compania FF Group, unul dintre cei mai importanți distribuitori și retaileri naționali de articole de sport și fashion, a cerut protecția legii împotriva creditorilor, față de care are datorii de peste 532 milioane euro, și a angajat banca de investiții Rothschild să caute finanțare pe piețele internaționale, fie prin refinanțarea obligațiunilor existente, fie prin alte mijloace, cerându-i și să restructureze activitățile grupului. Protecția legii împotriva creditorilor evită pentru o perioadă de 4 luni măsuri precum executări silite. Acțiunile FF au fost suspendate de la tranzacționare la Bursa din Atena.

În luna mai, fondul Quintessential Capital Management (QCM) a emis un raport în care afirma că grupul a supraestimat numărul de puncte de vânzare care operează în întreaga lume și și-a exprimat îngrijorarea față de cifrele financiare raportate. Din acel moment, capitalizarea grupului a scăzut de la 1,027 miliarde euro la 321,35 miliarde euro.

De partea cealaltă, grupul a anunțat că a dispus efectuarea unui audit financiar și că vrea ca în acest interval să prevină orice degradare a valorii activelor, având și intenția de a aplica un plan de restructurare.

„Punctul predominant al unui astfel de plan este restructurarea completă a operațiunii financiare ale companiei pentru protejarea intereselor acționarilor, creditorilor, partenerilor și investitorilor săi și păstrarea tuturor posturilor de lucru”, a afirmat compania, citată de Profit.ro.

Presa elenă vorbește însă de cel mai mare scandal al pieței bursiere locale din ultimele decenii, anticipând cele mai mari amenzi din istoria modernă a pieței interne de valori pentru presupusa manipulare a pieței prin răspândirea de informații false și inducere în eroare a investitorilor.

Articolul precedentAtenție, vine amenda de 500 de lei, pentru nedepunerea Declarației Unice
Articolul următorȘomajul a scăzut în iunie la 4,5%

Comments are closed.