Grupul grec Folli Follie, cu afaceri în România, insolvabil cu datorii de 532 milioane euro

Grupul grec Folli Follie, care controlează în România compania FF Group, unul dintre cei mai importanți distribuitori și retaileri naționali de articole de sport și fashion, a cerut protecția legii împotriva creditorilor, față de care are datorii de peste 532 milioane euro, și a angajat banca de investiții Rothschild să caute finanțare pe piețele internaționale, fie prin refinanțarea obligațiunilor existente, fie prin alte mijloace, cerându-i și să restructureze activitățile grupului. Protecția legii împotriva creditorilor evită pentru o perioadă de 4 luni măsuri precum executări silite. Acțiunile FF au fost suspendate de la tranzacționare la Bursa din Atena.

În luna mai, fondul Quintessential Capital Management (QCM) a emis un raport în care afirma că grupul a supraestimat numărul de puncte de vânzare care operează în întreaga lume și și-a exprimat îngrijorarea față de cifrele financiare raportate. Din acel moment, capitalizarea grupului a scăzut de la 1,027 miliarde euro la 321,35 miliarde euro.

De partea cealaltă, grupul a anunțat că a dispus efectuarea unui audit financiar și că vrea ca în acest interval să prevină orice degradare a valorii activelor, având și intenția de a aplica un plan de restructurare.

„Punctul predominant al unui astfel de plan este restructurarea completă a operațiunii financiare ale companiei pentru protejarea intereselor acționarilor, creditorilor, partenerilor și investitorilor săi și păstrarea tuturor posturilor de lucru”, a afirmat compania, citată de Profit.ro.

Presa elenă vorbește însă de cel mai mare scandal al pieței bursiere locale din ultimele decenii, anticipând cele mai mari amenzi din istoria modernă a pieței interne de valori pentru presupusa manipulare a pieței prin răspândirea de informații false și inducere în eroare a investitorilor.

Articolul precedentAtenție, vine amenda de 500 de lei, pentru nedepunerea Declarației Unice
Articolul următorȘomajul a scăzut în iunie la 4,5%

Comments are closed.