Arabia Saudită acuză SUA că manipulează piața petrolului. Denunțul a fost făcut în contextul în care Washington a început să folosească rezervele de urgență. 

Ministrul saudit al Energiei a denunţat deblocarea rezervelor petroliere de urgenţă despre care a spus că are ca scop „manipularea pieţelor”, într-un moment în care Riadul şi partenerul său american au tensiuni din cauza preţului la aurul negru, relatează AFP.

Această diatribă intervine la o săptămână după ce preşedintele Joe Biden a anunţat că SUA vor continua să recurgă la rezervele lor strategice într-o încercare de a stabiliza preţul la pompă.

„Oamenii îşi epuizează stocurile de urgenţă, le epuizează, le folosesc ca mecanism destinat să manipuleze pieţele, în timp ce obiectivul lor de bază este de a atenua deficitul de aprovizionare. Este de datoria mea să fac ca lumea să înţeleagă că pierderea stocurilor de urgenţă ar putea deveni dureroasă lunile viitoare”, a declarat prinţul Abdelaziz ben Salmane, ministrul saudit al Energiei, fără să numească SUA.

Anunţul lui Joe Biden de a lua 15 milioane de barili suplimentar din rezervele strategice face parte dintr-un program de eliberare a unui total de 180 de milioane de barili din rezervele strategice pentru a face faţă exploziei preţurilor legată de invazia rusă în Ucraina.

Articolul precedentMilitarii rămân cu pensiile speciale pe fondul războiului – Anunțul lui Marius Budăi
Articolul următorSemnal major din Guvern despre PNRR înaintea vizitei premierului Nicolae Ciucă la Bruxelles: Reformele NU se negociază

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau