Mesaj tranșant dat de ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, înainte de vizita premierului Nicolae Ciucă la Bruxelles. Reformele din PNRR nu se pot negocia, a anunțat Marcel Boloș.

 

Marcel Boloș anunță că negocierile cu Bruxelles pe PNRR nu pot avea loc pe tema reformelor. Mesajul ministrului Fondurilor Europene vine după ce liderii coaliției au anunțat deja că vor negocia cu Comisia Europeană astfel încât pensiile militarilor să nu fie eliminate.

Mai mult, premierul va încerca să îi convingă pe oficialii europeni să renunțe la procentul de 9.4% asumat de România pentru plata pensiilor. 

 

Premierul Nicolae Ciucă se află miercuri și joi la Bruxelles, într-o vizită de lucru, în cadrul căreia are  discuții cu liderii europeni, inclusiv cu șefa Comisiei Europene – Ursula von der Leyen pe tema PNRR al României.

„Dacă ceva este de negociat în PNRR, sigur acel domeniu nu este legat de reforme. Reformele sunt o conditie obligatorie. Comisia, de fiecare dată, discuțiile sunt aprinse. Însă de fiecare dată suntem atentionati că putem negocia flexibilități în privința investițiilor, să fim mai buni in implementarea PNRR, dar, cu siguranță, reformele nu se negociază.

 

Sunt două categorii: reformele mari, legate de sistemul de pensii, de fiscalitate, chiar de guvernanță corporativă, apoi avem reformele care sunt in general cu referire la mecanismele instituționale prin care se urmărește ca statul să fie mai modern, mai suplu, mai transparent, mai facil. Sunt acele ri ide reforme care ne apropie de cetățean, care fac ca mecanismele statului și ale instituțiilor statului să funcționeze cât mai bine”, a declarat Marcel Boloș, marți, în cadrul conferinței PwC „PNRR – Investiții pentru economia viitorului”.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentArabia Saudită acuză SUA că manipulează piața petrolului, după ce Washington a început să folosească rezervele de urgență
Articolul următorHaosul din energie crește de la o zi la alta: Industria, în pericol – Discuții pe ultima sută de metri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau