Militarii, cei care au cele mai numeroase pensii speciale, scapă de tăieri de teama conflictului din Ucraina. Nu doar Guvernul, ci și Banca Mondială se tem să taie pensiile din MApN, MAI și Serviciile de Informații. 

Militarii, cei care au cele mai numeroase pensii speciale, scapă de tăieri de teama conflictului din Ucraina. Nu doar Guvernul, ci și Banca Mondială se tem să taie pensiile din MApN, M.A.I. și Serviciile de Informații.

Este vorba despre 180 de mii de pensii militare în comparație cu cele aproximativ 4 mii de pensii încasate și plătite de Casa Națională de Pensii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că, din cauză că ”unii au scris în PNRR termene care din punct de vedere juridic nu există în România, şi anume pensii speciale”, s-a spus foarte clar că şi pensiile militare intră acolo şi asta este interpretarea Comisiei Europene.

„Din păcate, alţii au scris în PNRR termene care din punct de vedere juridic nu există în România, şi anume pensii speciale. (..) Din cauza acelei interpretări a unui termen inexistent juridic, s-a spus foarte clar că şi pensiile militare intră acolo, asta e interpretarea Comisiei Europene.

Noi am spus că pensiile militare, repet, nu sunt pensii speciale, avem foarte mulţi din militarii rezervişti care s-au încadrat, din păcate, şi la acele măsuri de sprijin pe care le-am avut în decursul acestui an”, a spus Marius Budăi.

Articolul precedentCum se facturează consumul de energie pentru luna septembrie
Articolul următorArabia Saudită acuză SUA că manipulează piața petrolului, după ce Washington a început să folosească rezervele de urgență

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau