Impozitul pe proprietate ar putea fi majorat. Scenariul care a stârnit discuții în spațiul îi sperie pe români a fost făcut de un secretar de stat din Ministerul de Finanțe. Alin Chițu a sugerat că legislația e învechită și că, odată cu îmbunătățire ei, ar putea fi revizuit și nivelul taxelor .

Secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Alin Chițu, susține că impozitarea proprietăților este învechită în România. Oficialul admite că e vorba de o părere strict personală și că e posibil ca acest lucru să nu fie agreat la nivel guvernamental.

„Eu am o dorință (…) Aș dori să abordăm, la un moment dat, o zonă a Codului fiscal care este din punctul meu de vedere un pic în urmă, anume impozitarea proprietăților. Zona aceasta aș dori să o aducem în mileniu sau în perioada în care trăim, pentru că mie mi se pare că este una învechită”, a spus Chițu, în cadrul unei conferințe organizată de EY România.

Oficialul și-a explicat poziția prin adaptarea legislației la vremurile actuale.

 

 

 

Articolul precedentEurostrat: România, printre țările europene cu cea mai mare inflație
Articolul următorFlorin Cîțu: „Venitul net lunar a crescut cu 7,7% ceea ce înseamnă că puterea de cumpărare creşte în România, nu scade”