Sursa: Citynews Arad

Schimbare importantă pentru angajații din România: poți merge pe banii firmei la spectacole, concerte, cinematografe, muzee, festivaluri, târguri și expoziții sau îți poți cumpăra cărți, manuale școlare, albume muzicale, cursuri de astronomie sau istorie.

 

 

Emitenţii de carduri şi tichete pentru beneficiile extra-salariale au primit autorizația Ministerului Finanţelor pentru emiterea tichetului şi cardului de cultură, pentru companiile şi angajatorii care vor să-şi motiveze şi să recompenseze suplimentar angajaţii.

Valoarea minimă a unui tichet cultural este de 10 lei, iar valoarea maximă este de 50 de lei. Dacă sunt acordate lunar, valoarea acestora nu poate depăşi 150 de lei pentru un angajat. În cazul în care cardurile sau tichetele culturale sunt acordate pentru un eveniment, valoarea maximă lunară nu poate depăşi 300 de lei.

Tichetele culturale se încadrează în categoria cheltuielilor sociale și sunt deductibile la calculul impozitului de profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile angajaților. La acordarea a 150 de Lei în tichete culturale, angajatorul are un avantaj fiscal de 86 de Lei per angajat, față de aceeași sumă acordată în bani, explică specialiştii Up România.

Companiile autorizate de Ministerul Finanţelor pentru emiterea de astfel de carduri şi tichete sunt: Sodexo Romania, Edenred şi Up România, potrivit StartUp Cafe.

Cardul are o valabilitate de cinci ani şi beneficiază de tehnologie contactless, iar sumele încărcate pe card pot fi folosite timp de un an de la data încărcării, explică Sodexo.

Cu tichetele culturale, angajații vor putea plăti bunuri și servicii culturale dintr-un spectru cu adresabilitate extrem de largă.

„Tichetele și cardurile culturale vor deschide ușile pentru sute de mii de salariați, către spectacole, concerte, cinematografe, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale, conferințe, cursuri de limbi străine, lecții de pian sau de robotică sau astronomie sau istorie… paleta de alegeri deschide orizonturi noi de cunoaștere pentru toți. Cultura poate redeveni un obicei cotidian”, spune Dana Sîntejudean, DIrector General Edenred România & Moldova.

Articolul precedent6 tone de alimente şi 72.280 de ouă reţinute de la comercializare, în aprilie
Articolul următorBNR anunţă pe 2 mai prima valoare a „noului ROBOR”