Angajații ANAF îți cer sporurile înapoi

Sporurile de stres ale angajaților de la ANAF – Antifraudă au devenit subiect de scandal. Ele au fost reduse, în 2017, de la 25% la 5% pe motiv că nu erau suficienți bani la buget. Acum, angajații Ministerului Justiţiei să clarifice situația. Inspectorii antifraudă au câştigat în instanță sporurile care ajung la un sfert din salariu, potrivit Realitatea Plus. 

Sindicaliștii spun că așteaptă soluții în special de la Ministerul Justiției. 

Aceștia cer autorităților soluții pentru ca, pe viitor, astfel de procese să fie evitate sau să se desfășoare mai repede pentru ca instituția și angajații ANAF să nu aibă pierderi. 

Totodată, vor să știe ce opțiuni au angajații care au pierdut în trecut procese asemănătoare, deși spețele erau aceleași cu ale celor care au avut câștig de cauză.

În 2017, șeful de atunci al ANAF a redus nivelul sporurilor la 5%, de la 25%, motivând că instituția nu a primit suficienți bani și spunând că instituția va reveni la nivelul anterior al sporurilor. Acest lucru nu s-a întâmplat la rectificările bugetare ulterioare, astfel că, în 2018, angajații au atacat decizia în instanță și au obținut anularea ei. 

Sursa: Realitatea Financiara

5 COMENTARII

  1. Great article! This is the type of information that are meant to be shared across the web.
    Shame on Google for now not positioning this put up upper!

    Come on over and consult with my site . Thanks =)

  2. Greetings! I’ve been reading your site for some time now and finally got the bravery
    to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas!
    Just wanted to mention keep up the great work!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Numele tau