Sporurile de stres ale angajaților de la ANAF – Antifraudă au devenit subiect de scandal. Ele au fost reduse, în 2017, de la 25% la 5% pe motiv că nu erau suficienți bani la buget. Acum, angajații Ministerului Justiţiei să clarifice situația. Inspectorii antifraudă au câştigat în instanță sporurile care ajung la un sfert din salariu, potrivit Realitatea Plus. 

Sindicaliștii spun că așteaptă soluții în special de la Ministerul Justiției. 

Aceștia cer autorităților soluții pentru ca, pe viitor, astfel de procese să fie evitate sau să se desfășoare mai repede pentru ca instituția și angajații ANAF să nu aibă pierderi. 

Totodată, vor să știe ce opțiuni au angajații care au pierdut în trecut procese asemănătoare, deși spețele erau aceleași cu ale celor care au avut câștig de cauză.

În 2017, șeful de atunci al ANAF a redus nivelul sporurilor la 5%, de la 25%, motivând că instituția nu a primit suficienți bani și spunând că instituția va reveni la nivelul anterior al sporurilor. Acest lucru nu s-a întâmplat la rectificările bugetare ulterioare, astfel că, în 2018, angajații au atacat decizia în instanță și au obținut anularea ei. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentUBB Cluj a cumpărat cu 1 milion de euro un complex în Neptun
Articolul următorPeste 2,3 milioane de turişti au vizitat Grecia anul acesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau