Adjunctul ministrul elen al Turismului, Sofia Zaharaki, a anunțat că aproximativ 2,3 milioane de turişti au vizitat Grecia anul acesta. Germania este principala sursă de turişti, reprezentând 412.000 sosiri, sau 17% din total. Marea surpriză a acestui sezon o reprezintă piaţa din Polonia, în condiţiile în care deja au sosit în Grecia aproximativ 202.000 de polonezi. Anul trecut, 295.000 de polonezi şi-au făcut concediile în statul elen. De asemenea, din Statele Unite au sosit aproximativ 100.000 de turişti.

Zaharaki a precizat că anul trecut numărul de turişti a scăzut cu 78,2%, la 7,4 milioane, faţă de 34 milioane în 2019.

Conform datelor Autorităţii aeriene civile publicate săptămâna trecută, traficul aerian în Grecia s-a redresat semnificativ în iunie, după ce Guvernul a atenuat restricţiile de călătorie în luna mai, înaintea începerii sezonului turistic de vară, extrem de important pentru economia ţării.

Sosirile internaţionale au ajuns la 1.181.771 luna trecută, de la doar 87.481 în iunie 2020, în timpul primului val al pandemiei de COVID-19.

Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la patru miliarde de euro, faţă de 18 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale. În aceste condiţii, PIB-ul Greciei a suferit o contracţie de 8% anul trecut.

Guvernul se aşteaptă ca în urma succesului campaniei de vaccinare sosirile de turişti din acest an să ajungă la jumătatea nivelului înregistrat în 2019.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia ţării, în condiţiile în care acesta este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în domeniu lucrează unul din cinci angajaţi, potrivit Agerpres.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentAngajații ANAF îți cer sporurile înapoi
Articolul următorAproape 150 de milioane de lei pentru județele afectate de inundații

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau