Anca Alexandrescu a comentat în exclusivitate la Realitatea PLUS informațiile incendiare din stenogramele megadosarului caracatiței Otopeni, în care sunt menționate legături între fostul șef al SRI Florian Coldea și Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor.

nca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele statului paralel, a vorbit despre stenogramele din megadosarul șpăgilor pentru duty-free-urile din aeroportul Otopeni, care arată o posibilă legătură între Florian Coldea și ministrul TRansporturilor – Sorin Grindeanu. Inculpații din dosarul presupuselor șpăgi de pe aeroportul Otopeni susțin în stenograme că ar fi pierdut contractele pentru spațiile comerciale de tip duty free și food întrucât generalul SRI în rezervă Florian Coldea i-ar fi ”blocat” la ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit flux24.ro.

Anca Alexandrescu: Apare vehiculat numele lui Sorin Grindeanu în legătură cu Florian Coldea 

„Nu pot rămâne departe de ce am văzut astăzi, și de concentrația pe metrul pătrat de pe Podul de la Brăila, dar cel mai interesant mi s-a părut materialul apărut în spațiul public, pe site-ul flux24.ro. Sunt pasaje din stenogramele, discuțiile dintre cei acuzați în dosarul Otopeni, magazinele din dosarul Otopeni. Și, iată, apare din nou vehiculat numele dlui Sorin Grindeanu în legătură cu Florian Coldea.

Vă aduceți aminte că am primit multe amenzi din cauza dlui Sorin Grindeanu. Și una din ele a fost că dl Grindeanu s-a supărat că l-am alăturat Grupului de la Cluj și dlui Florian Coldea. Am prezentat acea schemă, care ulterior s-a și confirmat, că toți cei di nschemă au apărut la meciul de fotbal din Italia, iar dl Coldea că este un apropiat.

SCHEMA banilor publici: cine trage sforile pe sume colosale – Grupul de la Cluj: „CAPETELE LUMINATE” care fac ordine în țară

Cei care ar fi vrut să rămână in carti mai departe în licitațiile de pe aeroport au făcut afirmații foarte grave în discuțiile pe care le aveau. Nu avem probe, dar avem niște informații care au apărut în spațiul public de ceva vreme.

Anca Alexandrescu, despre verigile dintre Coldea, Grindeanu și grupul Lagardere în afacerea magazinelor de pe Otopeni

Și anume, că cei  implicați, Cătălin Lăscuț și ceilalți care discutau despre licitații au fost scoși din joc de la Sorin Grindeanu și blocați de Florian Coldea, știindu-se că Sorin Grindeanu este un apropiat al grupării Vasile Dîncu, Coldea. Făcând cumva jocul Florian Coldea celebrului grup de presă Lagardere. 

Așa cum am văzut, generalul Dumitru Cocoru (general SRI în rezervă, n.r.), care e asociatul din firmă al dlui Coldea, firmă de consultanță, a negat că ar exista un contract de consultanță între Lagardere și compania lor. Dar o relație există între Coldea și un reprezentant al Lagardere – Ovidiu Zegheru, implicat alături de alte nme importante. Dl Octavian Morariu, fostul șef de la autoritatea olimpică a României, implicat și în scandalul cu autostrăzi, cu finanțări. 

Dl Ovidiu Zegheru a fost reprezentantul Lagardere, șeful unui post de radio Lagardere în România. Într-un articol apărut în ianuarie anul trecut în Evenimentul zilei, unde Florian Coldea apărea alături de un alt personaj – Horațiu Nicolau, actualul logodnic al Lidiei Buble, se spunea că dl coldea ar caută compania și a dlui Ovidiu Zegheru, care,iată, reprezentant Lagardere în România, care se ocupă și cu cumpărare de arme, cu avioane, cu multe altele…

Anca Alexandrescu: Există cert o legătură între Coldea și un reprezentant al Lagardere în România

Nu știm, nu avem probe în acest moment, dar e foarte interesant pentru că legături există. Și se știe foarte clar că grupul Lagardere țintește magazinele din aeroportul Otopeni. De foarte multă vreme așteaptă această licitație. 

Iată că apare o veriga acum, e de investigat, trebuie să căutăm și alte legături.

Dar în mod cert o legătură între Florian Coldea și un reprezentant al Lagardere în România există. Va trebui să caute procurorii mai departe dacă există legături.

Pentru mine a fost uimitor că atunci când s a anunțat că au fost respinse in instanță acordurile de recunoaștere ale lui Lăscuț și Ivan George Alexandru, apare acolo că procurorii l-au crezut pe cuvânt pe G.I. Alexandru că nu avea de fapt nicio legătură cu Sorin Grindeanu. E interesant cum în anumite cazuri sunt cercetate anumite spețe și altele nu.

Nu vreau să fac nicio acuzație la acest moment, dar este foarte interesantă această veriga nouă, î nacest moment, în aceste stenograme. Interesant va fi să vedem toate stenogramele, pentru că numai așa putem pune cap la cap lucrurile, ele vor apărea curând”, a ddeclarat Anca Alexandrescu, realizatoarea Culisele statului paralel, la Controversat, cu Ionela Arcanu.

Articolul precedentFlorian Coldea, prins în CARACATIȚA Otopeni – Inculpații îl acuză de blocajul la Grindeanu în stenogramele din dosarul șpăgilor pentru duty-free-uri
Articolul următorSchimbări majore la plafonarea facturilor de energie – Milioane de oameni ar putea rămâne fără reducere