Nemții de la Kaufland au luat decizia să majoreze salariul minim plătit pentru angajații din România.

 

Gigantul german de retailt Kaufland va majora, începând cu 1 martie 2019, venitul minim pentru lucrătorii comerciali din magazinele sale din România la 3.300 lei brut, în timp ce pachetul de beneficii pentru angajaţi va fi actualizat.

Potrivit noii legislații din România, după transferul contribuțiilor la angajați, salariul net cu care va rămâne un angajat Kaufland nu va putea coborî sub 1.941 lei NET. În această sumă intră și tichetele de masă și sporurile.

„Noul venit minim porneşte de la suma de 3.300 lei brut, incluzând tichetele de masă şi sporurile salariale, şi va intra în vigoare începând cu luna martie a acestui an. Tot la 1 martie 2019 va intra în vigoare şi noul contract colectiv de muncă, cu o creştere de până la 20% pentru ajutoarele în bani prin care compania le este alături angajaţilor săi în diverse evenimente din vieţile personale. Complementar sprijinului financiar, pentru copiii nou-născuţi ai angajaţilor Kaufland, compania va oferi pachete cu produse de igienă necesare unui bebeluş, din gama Bevola, marca proprie Kaufland”, se arată în comunicatul companiei.

Începând din primăvară, printre politicile companiei, va fi adoptat şi programul de recomandări, care îi recompensează cu suma de 1.000 lei brut, în anumite condiţii, pe angajaţii care recomandă în companie candidaţi potriviţi pentru posturile disponibile.

„Decizia Kaufland România de a mări pachetul salarial şi de beneficii de care se bucură angajaţii noştri consolidează angajamentul de a crea un mediu de lucru corect, orientat către dezvoltare profesională şi individuală. Vrem să le oferim angajaţilor noştri pachete salariale şi beneficii competitive, de aceea urmărim permanent să le adaptăm în funcţie de nevoile reale ale celor din echipă”, a declarat Marco Hobl, director general Kaufland România.

De asemenea, angajaţii Kaufland România au la dispoziţie o serie de beneficii suplimentare precum asigurarea voluntară de sănătate, cursuri de meditaţie şi yoga sau concediul sabatic. Potrivit sursei citate, fiecare angajat are dreptul la două zile libere plătite pe an în care se poate dedica voluntariatului – precum acţiuni de ecologizare în parteneriat cu Let’s Do It, Romania!, construirea de case pentru familii cu venituri reduse prin proiectul Big Build sau acţiuni de împădurire.

Compania continuă să ofere pentru echipa sa sesiuni de terapie antifumat şi anul acesta, iar începând din primăvară va organiza şi cursuri de nutriţie. Tot în luna martie, Kaufland România va organiza o campanie naţională de consult oftalmologic gratuit, accesibil tuturor angajaţilor companiei. Nu în ultimul rând, în pachetul de beneficii oferite, Kaufland România continuă şi anul acesta colaborările cu parteneri de renume precum Bookster, 7card şi Pegas.

„Unul dintre cele mai frumoase proiecte desfăşurate la nivel intern de Kaufland România a fost ‘CEO Breakfast’, o serie de întâlniri care au facilitat dialogul între Marco Hößl şi angajaţii din sediul central, centrele logistice şi magazine”, se arată în comunicat.

Kaufland România a obţinut pentru al patrulea an consecutiv certificarea ‘Angajator de Top’ în România şi, pentru prima dată, titlul de ‘Angajator de Top’ în Europa. Certificarea se bazează pe analiza beneficiilor primare şi secundare oferite angajaţilor, a condiţiilor de lucru, a pregătirii profesionale şi oportunităţilor în dezvoltarea carierei, precum şi a culturii organizaţionale. Distincţia dobândită de Kaufland România este acordată de Top Employers Institute din Olanda în urma unei analize riguroase a proceselor de resurse umane din interiorul companiei, a facilităţilor acordate şi a posibilităţilor de dezvoltare pe care le au angajaţii de pe toate nivelurile.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 ţări şi o reţea de 121 de magazine în România.

Articolul precedentAnaliză: efectele OUG 114 sunt multiple şi ramificate, nu există domeniu neafectat de scumpiri
Articolul următorPensiile facultative au trecut de pragul de 2 miliarde lei