ANAF anunță că, de la 1 martie, persoanele impozabile a căror cifră de afaceri în anul calendaristic precedent și în anul în curs n-a depășit 4.500.000 lei pot opta pentru aplicarea sistemului TVA la încasare, începând cu prima zi a perioadei fiscale următoare celei în care şi-au exercitat opțiunea. Măsura ar fi trebuit aplicată de la 1 ianuarie, însă din cauza unor referiri mai vechi din CODUL FISCAL.
Opțiune poate fi exercitată oricând în cursul anului, a transmis ANAF. Măsura nu a fost însă transmisă concret în sistem, fapt remarcat de mai mulți contribuabili care au comentat chiar postarea ANAF. Aceștia s-au plâns de faptul că nu există noul formular, iar funcționarii le-au transmis informații incomplete.
Tot prin OUG nr. 13/2021 s-a instituit o regulă specială care a permis continuarea aplicării sistemului de către persoanele impozabile care ar fi trebuit să fie radiate începând cu data de 1 martie 2021 din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, în condițiile în care acestea ar fi devenit eligibile pentru aplicarea sistemului, potrivit noilor reguli, începând cu aceeași dată.
Articolul precedentHavileț (Ministerul Energiei): Consumatorii sunt prost informați, ca să înțelegi o factură ar trebui să faci cursuri specializate
Articolul următorCulisele statului paralel | Cum au fost cumpărate de străini BRANDURILE românești și câte au rezistat până astăzi – dezvăluiri incendiare