ANAF pregătește un val de controale la firmele de familie. Ministerul Finanțelor își va concentra atenția asupra impozitelor pe care le plătesc români care își dezvoltă afacerile în cadrul familiei. Acțiunile ar urma să înceapă la jumătatea lunii aprilie. 

ANAF pregătește verificări pentru soții sau frații care sunt asociați în firmele din România, a anunțat Marcel Bolo. Acesta a explicat că inspectorii fiscali vor să elimine posibilitatea ca două firme sau două microîntreprinderi deținute de membri ai aceleiași familii să beneficieze, ambele, de impozite reduse de 1% sau 3% pe cifra de afaceri, potrivit Capital.ro.

În cadrul aceleiași familii, va fi permisă o singură microîntreprindere, iar cealaltă firmă va fi supusă impozitului pe profit de 16%, astfel încât să se obțină venituri mai mari pentru bugetul statului.

Marcel Boloș intervine în scandalul pistoalelor de la ANAF: „Activităţile economice ilicite nu se fac cu mănuşi de catifea”

Noi prevederi care vizează reducerea evaziunii fiscale

Serviciile de plată, obligate să raporteze la ANAF banii trimiși în țară sau din țară. Legea a fost promulgată

„În cazul în care discutăm despre un frate și o soră, care pot avea, de exemplu, nume diferite, cele două microîntreprinderi nu pot fi înregistrate în cadrul aceleiași familii, iar una dintre ele va trebui să plătească impozitul pe profit.

Va fi cu siguranță o provocare pentru inspectorii ANAF, mai ales că în primele două luni ale anului, deficitul bugetar este de aproximativ 30 de miliarde de lei. Această sumă imensă lipsește din bugetul de stat și practic statul se vede nevoit să se împrumute pentru a-și putea acoperi cheltuielile cu pensiile și salariile. Prin această măsură, ministrul Finanțelor crede că va reuși să atragă mai mulți bani”, a explicat Marcel Boloș, la un post TV. 

Modificări majore. ANAF anunță un nou sistem de monitorizare online a suspecților de evaziune

Ministerul Finanțelor testează impozitarea progresivă încă din 2023. Când ar putea fi introdusă?

Articolul precedentJaful cămătarilor legali, oprit de Parlament. Plafonarea dobânzilor la creditele acordate de IFN-uri, adoptată de Camera Deputaților
Articolul următorUn celebru lanț de supermarketuri dispare din România. Va fi cumpărat de Mega Image