Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) prin Directia Generala Antifrauda Fiscala a anuntat ca va incepe monitorizarea comertului cu produse sanitare care au inregistrat cresteri semnificative nejustificate ale preturilor in contextul epidemiei de coronavirus.

„Ca urmare a dinamicii preturilor, Directia Generala Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF monitorizeaza si analizeaza comertul cu produse care au inregistrat cresteri semnificative nejustificate ale preturilor, pentru asigurarea unui mediu concurential onest si a accesibilitatii mijloacelor de prevenire a infectarii. Monitorizarea variatiilor de preturi si verificarea modului de declarare a obligatiilor fiscale aferente veniturilor realizate in aceasta perioada include atat dispozitive medicale (masti, manusi, biocide, dezinfectanti) si alte echipamente de protectie sanitara, care asigura preventia si tratarea afectiunilor asociate COVID-19, cat si produse alimentare esentiale specifice cosului de baza”, precizeaza ANAF.

Potrivit Directiei Generale Antifrauda, firmele care incalca masurile stabilite in ordonantele militare pot fi amendate cu pana la 70.000 de lei. „Incalcarea de catre persoane juridice a masurilor stabilite in ordonantele militare se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 1.000 lei la 70.000 lei (conform art. 28 din OUG nr. 1/1999, cu modificarile si completarile ulterioare), precizeaza ANAF in comunicatul remis joi AGERPRES.

Articolul precedentCoronavirus la pachet! Angajatii din depozitele Amazon s-au virusat in masa!
Articolul următorMagnatul serviciilor aeriene nu se lasa! Dorin Ivascu baga pe gat guvernului inca o data deschiderea Punctului Vamal in aeroportul privat Tuzla!